Изучувањето на рускиот јазик на Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип

Golakov, Kostadin (2015) Изучувањето на рускиот јазик на Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип. „Човекот во глобалниот свет“, Материјали од Меѓународната научна конференција, (Воронежж, Русија, 18-20 мај 2015).. ISSN ISBN 978-5-9273-2207-7

[thumbnail of Воронеж 1.pdf]
Preview
Text
Воронеж 1.pdf

Download (1MB) | Preview
[thumbnail of ИЗУЧУВАЊЕТО НА РУСКИОТ ЈАЗИК НА   УНИВЕРЗИТЕТОТ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ - ШТИП.pdf]
Preview
Text
ИЗУЧУВАЊЕТО НА РУСКИОТ ЈАЗИК НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ - ШТИП.pdf

Download (415kB) | Preview

Abstract

Овој труд дава краток приказ на изучувањето на рускиот јазик на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип. Дадени се и можни насоки за зголемување на интересот за изучување на рускиот јазик во рамките на Универзитетот.
Клучни зборови: руски, јазик, изучување

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Kostadin Golakov
Date Deposited: 11 Jun 2015 10:11
Last Modified: 04 Aug 2015 10:12
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13294

Actions (login required)

View Item View Item