Ботаника - скрипта за студентите на Земјоделски факултет (рецензирана скрипта)

Ilieva, Verica and Spasova, Dragica and Markova Ruzdik, Natalija (2015) Ботаника - скрипта за студентите на Земјоделски факултет (рецензирана скрипта). ISBN 978-608-244-198-6.

[thumbnail of Skripta po botanika, V.Ilieva, D. Spasova i N. Markova Ruzdik.pdf]
Preview
Text
Skripta po botanika, V.Ilieva, D. Spasova i N. Markova Ruzdik.pdf

Download (595kB) | Preview

Abstract

Ботаниката е сложена биолошка дисциплина која ги проучува растенијата односно нивната надворешна и внатрешна градба, законитостите на нивниот раст и развиток, животните функции, разновидноста на растенијата, нивната еволуција, класификација, распространување и користење. Скриптата по ботаника е напишана на лесен, едноставен и разбирлив јазик за студентите. Материјата е концепирана во неколку подглавја и тоа: вовед, цитологија на растенијата, организација на растителната клетка, хистологија на растенијата, морфологија и анатомија на растителните органи, размножување на растенијата, систематика на растенијата и користена литература.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Agricultural Sciences > Other agricultural sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Natalija Markova Ruzdik
Date Deposited: 10 Jun 2015 07:51
Last Modified: 29 Jun 2015 12:18
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/13289

Actions (login required)

View Item View Item