Подобрување на военото образование и обука со примена на технологијата на компјутерски игри

Angelevski, Slavko (2010) Подобрување на военото образование и обука со примена на технологијата на компјутерски игри. Современа македонска одбрана (20). pp. 59-74. ISSN 1409-8199

[thumbnail of Trud 8 - Slavko Angelevski.pdf]
Preview
Text
Trud 8 - Slavko Angelevski.pdf

Download (164kB) | Preview
[thumbnail of Trud 8 - Sovremena-makedonska-odbrana-br_20.pdf]
Preview
Text
Trud 8 - Sovremena-makedonska-odbrana-br_20.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Во трудот е даден преглед на користењето на технологијата на игри во рамките на военото образование и обука. Постои долга историја на користење на игрите во војската, почнувајќи од песочни табли до современите компјутерски игри. Користењето компјутери за изведување воени игри може значително да го подобри квалитетот на истите. Согледана е методологијата за учење и обука со помош на воени игри. Воените сили ширум светот почнаа со приспособување на технологијата на компјутерски игри како економично и робустно средство за тактичка воена обука. Денес сериозните игри се алтка што може да го подигне квалитетот на военото образование и обука

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Military Academy
Depositing User: Slavko Angelevski
Date Deposited: 20 Feb 2015 11:32
Last Modified: 20 Feb 2015 11:32
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12720

Actions (login required)

View Item View Item