Simulation of the process for planning the deployment of military units

Angelevski, Slavko and Milenkovski, Zoran and Bogatinov, Dimitar (2011) Simulation of the process for planning the deployment of military units. In: X International Conference ETAI 2011, 16-20 Sept 2011, Ohrid, Republic of Macedonia.

[thumbnail of Trud 18 - Slavko Angelevski.pdf]
Preview
Text
Trud 18 - Slavko Angelevski.pdf

Download (914kB) | Preview
[thumbnail of index_en.pdf]
Preview
Text
index_en.pdf

Download (434kB) | Preview
[thumbnail of Trud 18 - List of papers.pdf]
Preview
Text
Trud 18 - List of papers.pdf

Download (262kB) | Preview
[thumbnail of Trud 18 - logo.pdf]
Preview
Text
Trud 18 - logo.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Во трудот e презентирана
симулација на процесот на распоредување на
воени единици со користење на симулацискиот
софтверски пакет Logistics Functional Area
Services – LOGFAS, односно неговата
компонента Allie Deployment and Movement
System - ADAMS. Најнапред, врз база на
претпоставено сценарио изготвени се базите на
податоци за реализација на симулацијата.
Потоа, изведена е симулацијата заедно со
изработка на детален план за распоредување и
автоматска детална синхронизација на
распоредот за превезување. На крајот,
извршена е анализа на добиените резултати од
симулацијата.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Military Academy
Depositing User: Slavko Angelevski
Date Deposited: 23 Feb 2015 12:39
Last Modified: 23 Feb 2015 12:39
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12714

Actions (login required)

View Item View Item