Mодели за донесување воени одлуки во АРМ и во НАТО

Gjozo, Kemo and Zlatkov, Viktor and Mitkovska-Trendova, Katerina (2011) Mодели за донесување воени одлуки во АРМ и во НАТО. теоретско списание „Современа македонска одбрана“, година XII, број 22, декември 2011, Министерство за одбрана на Република Македонија. pp. 93-107.

[thumbnail of makedonska-odbrana-br_22.pdf]
Preview
Text
makedonska-odbrana-br_22.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Покрај проучувањето на општата методологија за донесување одлуки, целта на овој труд е да спореди два модели за донесување воени одлуки, во АРМ и НАТО. Донесени се заклучоци за разликите меѓу нив и нивно надминување.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Other humanities
Divisions: Military Academy
Depositing User: Katerina Trendova
Date Deposited: 16 Feb 2015 10:04
Last Modified: 16 Feb 2015 10:04
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12649

Actions (login required)

View Item View Item