Prediction of patient`s disability on dialysis

Panova, Gordana and Panova, Blagica and Panov, Nenad and Sumanov, Gorgi and Jovevska, Svetlana and Nikolovska, Lence and Gazepov, Strahil (2014) Prediction of patient`s disability on dialysis. In: The First Congress of Parthership for Patients, 21-23 Nov 2014, Fojnica, BIH. (Unpublished)

[thumbnail of KONACNI PROGRAM KONGRESA (1).pdf]
Preview
Text
KONACNI PROGRAM KONGRESA (1).pdf

Download (664kB) | Preview
[thumbnail of Prediktor invalidnosti pacijenata na dijalizi.pdf]
Preview
Text
Prediktor invalidnosti pacijenata na dijalizi.pdf

Download (443kB) | Preview

Abstract

Хроничната ренална инсуфициенција и покрај високо развиената и современа ренална заместителна терапија сепак претставува состојба која носи висок инвалидитет. Во целокупниот третман на овие болни неопходно е активно да биде вклучена и целокупната средина особено семејството на болниот, неговата работна организација, но и целото општество. Овие болни честопати се сметаат за хендикепирани и се маргинализирани, отфрлени и заборавени од страна на околината.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Gordana Panova
Date Deposited: 19 Feb 2015 13:01
Last Modified: 06 Aug 2015 08:46
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12605

Actions (login required)

View Item View Item