Индустриски дизајн -рецензирана скрипта

Despot, Katerina and Sandeva, Vaska (2014) Индустриски дизајн -рецензирана скрипта. ISBN 978-608-4708-83-4.

Full text not available from this repository.

Abstract

Се следи историскиот развој на индустрискиот дизајн во сите етапи од сите аспекти.
Материјалот го следи развојот на индустрискиот дизајн, ги дефинира карактеристиките од секој
однив, ги бара и открива нај високите достигнувања, поставува основни прашања за изучување на
индустриски создадените производи во ентериерите и екстериерите, особено на светски
примероци.
Во теоретскиот дел од скриптата се посочени сите елементи од дизајнот кои треба да
разбудат задоволство кај крајниот корисник на производот.
Акцентот во теоретскиот дел е ставен врз формата како главен двигател во создавањето
на диајнот и е проследен целиот дизајнерски процес од анализа до детален дизајн.
Како заклучок може да се каже дека индустрискиот дизајн е силен спој со уметноста и
науката го подобрува изгледот, ергономијата, функционалноста дури и употребата на производот,
исто така може да се користи за да се подобри пазарната вредност дури и производството.
Улогата на индустрискиот дизајнер е да креира и спроведува дизајнерски решенија за формата,
употребата, ергономијата, маркетингот, развојот и продажбата.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Katerina Despot
Date Deposited: 09 Feb 2015 14:40
Last Modified: 09 Apr 2015 10:35
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12549

Actions (login required)

View Item View Item