Проект на УНИЦЕФ за јазична и математичка писменост и инклузија во почетните одделенија

Atanasova-Pacemska, Tatjana (2012) Проект на УНИЦЕФ за јазична и математичка писменост и инклузија во почетните одделенија. [Project]

[thumbnail of Documentation-LitNumMacedonia-FINAL.pdf]
Preview
Text
Documentation-LitNumMacedonia-FINAL.pdf

Download (828kB) | Preview

Abstract

Проектот се реализира во повеќе фази и има за цел
Oбезбедување поддршка за:
-градење на капацитетите на обучувачите во училиштата (обука на наставниците) и дисеминација на активности во рамките на училиштата во врска со јазична и математичка писменост и инклузивно образование;
-следење на практичната примена на стекнатите знаења за јазична и математичка писменост и инклузивно образование во училиштата опфатени со проектот;
-Следење и оценување на влијанието врз достигнувањата на учениците, работата на наставниците и училишните практики;
- Воспоставување и поддршка на Регионалните тимови за учење и јакнење на поддршката и поврзувањето помеѓу колегите како дел од активностите за одржливост;
- Процес за развој на училиштата, собирање и споделување на примери за најдобри практики.
Одржливост:
Ревизија на наставната програма по Методика на наставата по математика во фукција на оспособување на идните наставници за примена на активните методи во наставата по математика - математика со размислување

Item Type: Project
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Natural sciences > Matematics
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Tatjana A. Pacemska
Date Deposited: 10 Feb 2015 09:43
Last Modified: 10 Feb 2015 09:43
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12524

Actions (login required)

View Item View Item