Интрахоспитални инфекции

Panova, Gordana and Gazepov, Strahil and Sumanov, Gorgi and Zdravkova, Vaska and Panova, Blagica (2014) Интрахоспитални инфекции. In: First International Conference of Nursing Colleges and Faculties, 30-31 May 2014, Bitola, R.Macedonia.

[thumbnail of Ориентационен развоен скрининг вБитола-о секојдневното работење на превентивните тимови од регионот (Autosaved).pdf]
Preview
Text
Ориентационен развоен скрининг вБитола-о секојдневното работење на превентивните тимови од регионот (Autosaved).pdf

Download (579kB) | Preview
[thumbnail of 123-интра хоспитална инфекција.pdf]
Preview
Text
123-интра хоспитална инфекција.pdf

Download (314kB) | Preview

Abstract

Појавата на интрахоспиталните инфекции претставува честа појава и е голем проблем во здравствената и социо- економска сфера на денешното живеење. Со својата сеопфатност на појава и ризик од интрахоспиталните инфекции, поттикнува и медицинскиот персонал од различни области да ги следат проблемите и да се надградуваат со познавањето на оваа проблематика.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health biotechnology
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Gordana Panova
Date Deposited: 18 Feb 2015 14:15
Last Modified: 05 Aug 2015 11:49
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12492

Actions (login required)

View Item View Item