Воздушна абразија како метод во современата реставративна стоматологија.

Kovacevska, Ivona (2014) Воздушна абразија како метод во современата реставративна стоматологија. Нови технологии, Vox Dentarii - Гласило на стоматолозите од Македонија, 9 (28). p. 19.

Full text not available from this repository.

Abstract

Конвенционалната терапија на кариес оштетените забни ткива со отсекување и отстранување на тврдите забни ткива се повеќе се избегнува во современите реставративни тераписки третмани.
Елиминацијата на кариозно променетиот емаил, дентин и цемент е возможна и со воздушна абразија како една посовремена и пософистицирана метода, за која се дава препорака во овај напис.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Ivona Kovacevska
Date Deposited: 29 Jan 2015 09:10
Last Modified: 29 Jan 2015 09:10
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/12172

Actions (login required)

View Item View Item