Техно-економска студија за можности за есплоатација на доломитска дробина - технички камен

Dambov, Risto and Maksimov, Igor (2014) Техно-економска студија за можности за есплоатација на доломитска дробина - технички камен. In: Зборник од VII стручно советување на тема: Технологија на подземна и површинска експлоатација на минерални суровини „Подекс–Повекс ’14, 14–15 Nov 2014, Radovis, Macedonia.

[thumbnail of ПОДЕКС-ПОВЕКС 2014, Dambov +.pdf]
Preview
Text
ПОДЕКС-ПОВЕКС 2014, Dambov +.pdf

Download (468kB) | Preview

Abstract

Во овој труд се дадени основи показатели за префизибилити студија пред отворање на рудник за доломит на добиена концесија. Вредностите прикажани во денари се глобални и се во одреден
и соодноси во однос на NPV. Според добиените показатели вредноста на инвстицијата ќе се исплати и ќе биде
рентабилна по 4 - та година на производство со константен капацитет од 120 000 тони суров доломит.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Uncontrolled Keywords: limestone, investments, open pit mine, profit, capacity
Subjects: Engineering and Technology > Civil engineering
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Risto Dambov
Date Deposited: 21 Jan 2015 14:29
Last Modified: 21 Jan 2015 14:29
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11999

Actions (login required)

View Item View Item