Моделирање и симулација за предвидување губитоци во борбени дејства, базирано врз модели на Маркови вериги

Angelevski, Slavko and Serafimova, Nevena and Mitkovska-Trendova, Katerina (2005) Моделирање и симулација за предвидување губитоци во борбени дејства, базирано врз модели на Маркови вериги. In: III Конгрес на математичарите на Македонија, 2005, Struga, Macedonia. (Unpublished)

[thumbnail of 5. III_ Kongres na matematicarite na Makedonija.pdf]
Preview
Text
5. III_ Kongres na matematicarite na Makedonija.pdf

Download (277kB) | Preview
[thumbnail of 5. Korica i programa na III Kongres na MM (1).pdf]
Preview
Text
5. Korica i programa na III Kongres na MM (1).pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Во рамките на трудов презентирано е математичко моделирање и симулација на борбени дејства помеѓу две спротивставени единици, во услови кога постојат различни претпоставки во однос на аквизицијата на цели, координацијата при селекција на цели и можноста за самоуништување. Моделирањето е базирано на деривирани модели на Маркови вериги за континуирана транзиција. Моделите и софтверското решение се наменети за ситуации кога се изведуваат воздушни дуели, дејство од воздух на земја и изведување копнени дејства. Се претпоставува дека секоја од единиците е хомогена, односно поделува борбени платформи од ист вид и опремени со идентично вооружување.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Subjects: Natural sciences > Matematics
Divisions: Military Academy
Depositing User: Katerina Trendova
Date Deposited: 06 Feb 2015 14:23
Last Modified: 09 Feb 2015 15:04
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11930

Actions (login required)

View Item View Item