Медијацијата во кривичните предмети (македонско и светско искуство)

Sotiroski, Ljupco and Kosevaliska, Olga (2011) Медијацијата во кривичните предмети (македонско и светско искуство). 2ри Август, Штип. ISBN 978-9989-2781-7-4

[thumbnail of Medijacija vo krivicnata postapka- Sotiroski, Gurkova.pdf] Text
Medijacija vo krivicnata postapka- Sotiroski, Gurkova.pdf

Download (1MB)

Abstract

Еден од најголемите предизвици на казнената реформа е да ги признае своите ограничувања, своите слабости, и да ја прифати потребата од проширување на погледот кон алтернативните постапки и адаптирање на теоретскиот дел кон новите предизвици за надминување на проблемите кои се јавуваат во секојдневниот живот.
Имајќи го во предвид фактот дека употребата на медијацијата во современите опшетства е флексибилна, помага во решавањето на проблемите и се користи како алтернатива на кривичната постапка, на мислење сме дека овој труд ќе послужи за полесно разбирање на основните концепти на медијацијата во кривичната постапка а особено на медијацијата во постапката против малолетници.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Olga Gurkova
Date Deposited: 19 Nov 2012 13:43
Last Modified: 25 Jun 2015 11:25
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/1184

Actions (login required)

View Item View Item