Менаџмент на туристички дестинации

Dimitrov, Nikola and Angelkova, Tanja (2014) Менаџмент на туристички дестинации. Самостоен издавач, Битола. ISBN 978-608-65616-2-8

[thumbnail of NVD-TAP,Menadzment na tiristicki destinacii, Korica.JPG]
Preview
Image
NVD-TAP,Menadzment na tiristicki destinacii, Korica.JPG

Download (969kB) | Preview
[thumbnail of NVD - TAP, (2014),Menadzment na turisticki destinacii.pdf]
Preview
Text
NVD - TAP, (2014),Menadzment na turisticki destinacii.pdf

Download (8MB) | Preview

Abstract

За успешност на туризмот во современиот свет како профитабилна дејност посебна улога има менаџментот на туристичките дестинации. Преку десетте теми се дава пресек на значајни прашања од проблематиката на планирање, управуањето, раководење и сл., односно за успешен менаџмент на туристичките дестинации од најразличен облик.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 26 Dec 2014 12:27
Last Modified: 26 Dec 2014 12:27
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11836

Actions (login required)

View Item View Item