Биостатистика

Zdravkovska, Milka (2014) Биостатистика. Универзитет „Гоце Делчев“, Штип. ISBN 978-608-244-077-4

Full text not available from this repository.

Abstract

Овој учебник претставува прво универзитетско помагало за предметот Биостатистика со медицинска информатика на Факултетот за медицински науки при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип. Содржината коре¬спондира со прифатената програма за настава на студентите по општа медицина, фармација, дентална медицина и стручните студии на факултетот. Изнесените содржини можат да бидат од голема полза не само за студентите на прв циклус на студии, туку и за студентите на втор циклус на студии на Факултетот за медицински науки, за постдипломците и за сите здравствените работници кои се вклучени во научно-истражувачка работа.
При изне¬сувањето на одделните поглавја, математичкиот апарат е све¬ден на минимум, така што од читателот се бара да поседува само елементарни зна¬ења од алгебрата. Наставните единици се елаборирани системски и прегледно што е предуслов студентите да можат лесно да ја совладаат и да ја разберат суштината на содржината, како и потрбата за користење на статистичките методи не само во научно-истражувачката дејност, туку и во секојдневната работа на здравствените работници.

Item Type: Book
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health biotechnology
Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Milka Zdravkovska
Date Deposited: 05 Feb 2015 11:36
Last Modified: 05 Feb 2015 11:53
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11802

Actions (login required)

View Item View Item