Инженерска економика

Cingoski, Vlatko (2014) Инженерска економика. ISBN 978-608-244-108-5.

Full text not available from this repository.

Abstract

Основна намена на учебникот е истиот да послужи за запознавање и совладување на основните концепти на инженерската економика, особено во делот на економското работење на претпријатијата во услови на пазарно стопанисување, оценка на инвестициски проекти и нивните алтернативи, како и запознавање со основите на анализа на финансиските извештаи и изработката на Студии за исплатливост(Feasibility Study).

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Engineering and Technology > Electrical engineering, electronic engineering, information engineering
Divisions: Faculty of Electrical Engineering
Depositing User: Vlatko Cingoski
Date Deposited: 12 Dec 2014 10:57
Last Modified: 08 Apr 2015 09:45
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11702

Actions (login required)

View Item View Item