Натпревари по математика во основното образование 2006-2013 година

Malceski, Aleksa and Malceski, Risto and Gacoska, Aneta and Markoski, Gorgi and Leskoski, Delco and Velinov, Daniel and Misajleski, Zoran and Markoska, Jasmina and Cvetkovski, Zdravko and Gogovska, Valentina and Dimovski, Tomi and Atanasova-Pacemska, Tatjana and Manova-Erakovik, Vesna and Brsakoska, Slagjana and Miovska, Valentina and Stojkoska, Irena and Petrusevski, Mirko and Kostadinova, Sanja and Sokoloski, Petar and Jovceski, Ilija and Samardziska, Simona and Dimovski, Pavel and Andova, Vesna and Koceva Lazarova, Limonka (2014) Натпревари по математика во основното образование 2006-2013 година. Библиотека Сигма. Сигмина ризница . Сојуз на математичари на Македонија, Скопје. ISBN 978-9989-646-54-6

[thumbnail of Natprevari za osnovno -2006-2014, SMM, kniga.pdf]
Preview
Text
Natprevari za osnovno -2006-2014, SMM, kniga.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Предговор: Бројот на автори на оваа книга зборува за нејзината сериозност. Секој автор во некој степен од системот на натпревари има своја улога во периодот на одржување на натпреварите кој овде се разгледува.
Составување задачи за возрасти за кои оваа книга е наменета секако не е лесна задача. Впрочем, тоа е најтешкиот дел од методиката, работата со надарени ученици. Успешноста на членовите на комисиите, наставниците, учениците и сите инволвирани во системот на натпревари секако треба да се мери со успешноста на нашите натпревари во целост. Успесите на нашите натпреварувачи, на сите нивоа на натпревари, а посебно на математичките олимпијади како и на меќународните натпревари е потврда за исправниот пристап во работењето на сите субјекти во системот натпревари.

Item Type: Book
Subjects: Natural sciences > Matematics
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Tatjana A. Pacemska
Date Deposited: 28 Nov 2014 15:02
Last Modified: 25 Oct 2021 07:40
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11528

Actions (login required)

View Item View Item