Практикум по Биологија за фармацевти

Velickova, Nevenka and Milev, Mishko (2014) Практикум по Биологија за фармацевти. ISBN 978-608-244-094-1.

Full text not available from this repository.

Abstract

Материјалот подготвен во овој интерен практикум е наменет за изведување на практичната настава по предметот Биологија за фармацевти на студентите на студиската програма по Фармација при Факултетот за медицински науки во Штип. Овој практикум обработува одредени теми од областа на биологијата во согласност со наставната програма на овој предмет. Приложениот материјал е компатибилен со скриптата Биологија за фармацевти по која се одвива теоретската настава.
Покрај за овој предмет, сметаме дека, овој практикум може да се користи и како прирачник за изведување на практична настава и на други сродни предмети на Факултетот за медицински науки.
Се надеваме дека практикумот ќе биде од огромна корист за студентите и истиот ќе послужи во приготвувањето и изведувањето на практичната настава, со што ќе се постигне поефикасно и поактивно учество во практичната настава.
Свесни сме дека ова прво издание на практикумот може да биде и подобро. Авторите ќе бидат благодарни на сите добронамерни забелешки и сугестии, независно дали тие се упатени од страна на студентите или од стручни лица, а кои ќе придонесат во подобрувањето на квалитетот на наредните изданија.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Nevenka Velickova
Date Deposited: 26 Nov 2014 08:24
Last Modified: 08 Apr 2015 12:14
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11434

Actions (login required)

View Item View Item