Хемиска текстилна технологија - скрипта

Mojsov, Kiro (2014) Хемиска текстилна технологија - скрипта. ISBN 978-608-244-102-3.

Full text not available from this repository. (Request a copy)

Abstract

Преку материјата во оваа скрипта студентите ќе се запознаат не само со основните принципи на боењето, класификацијата на боите според хемиската структура или примената, одделно за секоја група бои, постапки на боење, уреди за боење, цедење и сушење на текстилот туку и со начинот на размислување, логиката и терминологијата во оваа област. Целта е студентите да стекнат знаење за работа во индустриски услови во зависност од претходната обработка на материјалите кои се конфекционираат, како и да научат да користат литература од оваа област.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Engineering and Technology > Chemical engineering
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Kiro Mojsov
Date Deposited: 25 Nov 2014 10:20
Last Modified: 07 Apr 2015 13:14
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11407

Actions (login required)

View Item View Item