Состојби и можности за производство на соја во Република Македонија

Vasilevski, Goce and Bosev, D and Mihajlov, Ljupco (2001) Состојби и можности за производство на соја во Република Македонија. Godisen zbornik - 2001, 1. pp. 81-88. ISSN 1409-987x

[thumbnail of GZ_2001lj.m.pdf] Text
GZ_2001lj.m.pdf

Download (3MB)

Abstract

Со оваа испитување дадена е актуелната состојба и можностите за производство на соја во Македонија. Дадени се и информации за сортите на соја со висок принос, кои можат да се одгледуваат во нашата држава. Затоа што во литературата се среќаваат различни информации за условите за растење на сојата, направивме испитување на два различни региони со повеќе различни сорти. Приностот е меѓу 1963 и 6500кг/xa, а апсолутната маса на семето е меѓу 103 и 128г.

Item Type: Article
Subjects: Agricultural Sciences > Other agricultural sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Ljupco Mihajlov
Date Deposited: 19 Nov 2012 08:54
Last Modified: 10 Jun 2013 10:17
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/1140

Actions (login required)

View Item View Item