Анализа на комуникацискиот процес во домашните МСП

Sofijanova, Elenica and Jovanov, Tamara and Andronikov, Darko and Janevski, Aco (2014) Анализа на комуникацискиот процес во домашните МСП. Yearbook, Faculty of Economics, Goce Delcev University - Stip, 6 (6). pp. 57-65. ISSN 1857- 7628

[thumbnail of Zbornik_ekonomski_2014.pdf]
Preview
Text
Zbornik_ekonomski_2014.pdf

Download (7MB) | Preview

Abstract

Краток извадок. Иако квалитетот на меѓучовечките односи не е доволен индикатор за продуктивноста и профитабилноста на претпријатието, сепак, може да се истакне дека е еден базичен столб, согледан преку личното и работно задоволство, континуирано и системски манифестирано, акции врз основа на информации за квалитет и структурирана програма за прибирање на повратни информации. Потребните активности за спојување, придобивање и преземање одговорност во создавање на основна човечка интеракција преку зголемување на вредноста на вработените, развивање на разговорни, комуникациски вештини и доверба и почит кон вработените.

Клучни зборови: Задоволство на вработените, корективни акции, информации за квалитет, внатрешна структурна програма, потрошувачки фидбек, вредносни системи

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Social Sciences > Media and communications
Divisions: Faculty of Economics
Faculty of Technology
Depositing User: Tamara Jovanov
Date Deposited: 19 Nov 2014 10:27
Last Modified: 14 Aug 2018 09:09
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11350

Actions (login required)

View Item View Item