Дневнички записи во македонската книжевност за деца и млади

Denkova, Jovanka (2014) Дневнички записи во македонската книжевност за деца и млади. In: Петта меѓународна научна конференција, Меѓународен дијалог: Исток-Запад, 25-26 Apr 2014, Корпоративен Меѓународен Славјански Универзитет "Г.Р.Державин" - Св.Николе, Македонија.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_jovanka.denkova_Desktop_sveti nikole-2014.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_jovanka.denkova_Desktop_sveti nikole-2014.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Овој труд го истражува прашањето на дневничките записи во современата македонска книжевност за деца и млади. За таа цел, ќе се работи врз текстот на романите „Втората смена“ од Велко Неделковски, и „Девојките на Марко“ од Оливера Николова. Се разбира, овде можат да се вклучат и други дела, но останува фактот дека ваквиот тип на нарација не е многу застапен во современата македонска проза за деца и млади.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Jovanka Denkova
Date Deposited: 03 Nov 2014 08:47
Last Modified: 03 Nov 2014 08:47
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11226

Actions (login required)

View Item View Item