Хемија-Скрипта за студенти на Општа медицина при УГД Штип

Gulaboski, Rubin (2009) Хемија-Скрипта за студенти на Општа медицина при УГД Штип. . (Unpublished)

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_rubin.gulaboski_Desktop_ХЕМИЈА-скрипта за ОПШТА МЕДИЦИНА УГД Штип.pdf] Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_rubin.gulaboski_Desktop_ХЕМИЈА-скрипта за ОПШТА МЕДИЦИНА УГД Штип.pdf

Download (11MB)

Abstract

Скриптата по предметот Хемија содржи материјал поделен во 12 поглавја и во оваа скрипта се опфатени делови од Материја, Структура на атомите, Номенклатура на неоргански соединенија, Квантно-механичка теорија, Хемиски врски, Гасови и својства на гасовите, Раствори, Хемиски реакции, Киселини и бази, Хидролиза, Пуфери, Номенклатура на органски соединенија, Главни типови на органски соединенија и нивни својства.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Natural sciences > Biological sciences
Natural sciences > Chemical sciences
Natural sciences > Physical sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Rubin Gulaboski
Date Deposited: 19 Nov 2012 10:18
Last Modified: 23 Sep 2013 13:25
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/1111

Actions (login required)

View Item View Item