Правна рамка на договорот за осигурување живот во Р.Македонија

Ampovska, Marija (2014) Правна рамка на договорот за осигурување живот во Р.Македонија. Зборник на трудови од Прва меѓународна научна конференција „Општествените промени во глобалниот свет“, 1. pp. 369-387. ISSN 978-608-244-129-0

[thumbnail of правна рамка на договор за осигурување живот во Р.Македонија од Марија Амповска.pdf]
Preview
Text
правна рамка на договор за осигурување живот во Р.Македонија од Марија Амповска.pdf - Published Version

Download (471kB) | Preview

Abstract

Во услови кога пензискиот систем станува неодржлив во Р.Македонија, пред сé поради изедначувањето на бројот на вработени со бројот на пензионери, а од друга страна Европската Унија го поставува барањето одреден процент од населението во земјите – кандидати за членство во ЕУ да имаат животно осигурување, сé поактуелно е прашањето за договорот за животно осигурување. Во овој труд предмет на истражување е токму неговата правна рамка со цел да го утврдиме нивото на правната уреденост во нашето право како и карактеристиките на овој договор

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Marija Radevska
Date Deposited: 26 Jan 2015 12:49
Last Modified: 26 Jan 2015 12:49
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11097

Actions (login required)

View Item View Item