Интрахоспитални инфекции - мултифакторски пристап во превенција на нозокомијалните инфекции

Popovska, Kаkа and Panovski, Nikola and Gerasimovska, Vesna and Jankulovski, Nikola and Zdravkovska, Milka and Demiri Shaipi, Urime (2014) Интрахоспитални инфекции - мултифакторски пристап во превенција на нозокомијалните инфекции. In: Интрахоспитални инфекции - мултифакторски пристап во превенција на нозокомијалните инфекции. Институт за микробиологија и паразитологија, Медицински факултет, Скопје, Скопје, Р. Македонија. ISBN 978-9989-2167-4-9

[thumbnail of Книга - Интрахоспитални инфекции.pdf]
Preview
Text
Книга - Интрахоспитални инфекции.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Домашната стручна литерарура е инсуфициентна во однос на познавањето на стратегиите за превенцијата со мултидисциплинарен приод, постоење на организиран пристап и прирачници со мерки за контрола на нозокомијалните инфекции. Целта на овој текст е да биде корисна литература за секој тим за контрола на интрахоспитални инфекции, кои според законските норми на Република Македонија е задолжен да ја организира контролата на нозокомијалните инфекции во својата здравствена институција. Содржината на книгата нуди упатства за воспоставување на добро организиран систем за контрола на инфекциите.Од тој аспект, може да послужи и како прирачник на сите здравствени работници кои се одговорни за контролата на хигиено-техничкиот и асептичниот процес во институцијата.

Item Type: Book Section
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Milka Zdravkovska
Date Deposited: 24 Feb 2015 09:15
Last Modified: 24 Feb 2015 09:15
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/11035

Actions (login required)

View Item View Item