Сигурност на компјутерски системи, компјутерски криминал и компјутерски тероризам

Ackoski, Jugoslav (2012) Сигурност на компјутерски системи, компјутерски криминал и компјутерски тероризам. . (Unpublished)

[thumbnail of Skripta za Sigurnost na kompjuterski sistemi,kompjuterski kriminal i terorizam_revJA_2.pdf]
Preview
Text
Skripta za Sigurnost na kompjuterski sistemi,kompjuterski kriminal i terorizam_revJA_2.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Основна намена на скриптата е запознавање на студентите со општествено негативните појави – компјутерски криминал и тероризам и штетните последици кои ги предизвикуваат.
Пратејќи ги линковите и користената литература, кои имаат едукативен и информативен карактер, студентот во голема мера може да се самоедуцира, а со тоа да ја подигне својата безбедносна култура на повисоко ниво, а со цел на самозаштита од овој вид на криминално делување.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Engineering and Technology > Electrical engineering, electronic engineering, information engineering
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Military Academy
Depositing User: Jugoslav Ackoski
Date Deposited: 05 Sep 2014 13:36
Last Modified: 05 Sep 2014 13:36
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10870

Actions (login required)

View Item View Item