Преферирање добри вештини за деловно комуницирање за повисока ефективност на економските перформанси на организацијата

Cvetkova, Milena (2014) Преферирање добри вештини за деловно комуницирање за повисока ефективност на економските перформанси на организацијата. Masters thesis, Goce Delcev University, Stip.

[thumbnail of Милена Цветкова - Магистерска.pdf]
Preview
Text
Милена Цветкова - Магистерска.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Во услови на ограничени ресурси, современите компании сè повеќе се свртуваат кон искористување на целиот потенцијал на своите постоечки ресурси. Успешни се оние компании кои умеат да профитираат и да направат конкурентска предност преку сè со што располагаат.
Ефективноста на меѓусебната соработка може да се развива во недоглед, а комуникациските односи во компанијата се директен показател на меѓусебните односи. Комуникациските вештини се вистинска алатка за подобрување на меѓусебните односи во компанијата и нивно искористување за зголемување на економските постигнувања на компанијата.
Успешните менаџери знаат дека негувањето ефективни вештини за деловно комуницирање значи подобрени меѓусебни односи и подобрена меѓусебна соработка и затоа очекуваат позитивни влијанија од организациската комуникација врз угледот на компанијата и нејзините односи со клиентите, соработниците и целокупната јавност.

Item Type: Thesis (Masters)
Uncontrolled Keywords: компанија, вработени, менаџер, постигнување, порака, цели
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Katerina Hadzi-Vasileva
Date Deposited: 02 Sep 2014 10:34
Last Modified: 02 Sep 2014 10:37
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10854

Actions (login required)

View Item View Item