Можни ресурси за рециклирање од индустриски и електронски отпади со современи технологии

Popandonov, Marjan and Krstev, Dejan and Pop-Andonov, Goran and Krstev, Aleksandar and Krstev, Boris (2014) Можни ресурси за рециклирање од индустриски и електронски отпади со современи технологии. Natural Resources and Technologies, 7 (7). pp. 51-67. ISSN 185-6966

[thumbnail of 826-1301-1-PB.pdf]
Preview
Text
826-1301-1-PB.pdf

Download (616kB) | Preview

Abstract

Рециклирањето на индустрискиот отпад и електронскиот отпадсе круцијален проблем во идните современи технологии ширум светот.Потребата за метали, развојот на индустриите и огромните потреби одметали за индустријата се предизвик при изнаоѓањето на технологии заупотребливи отпади за преработка и производство на метали и другиматеријали. Индустрискиот отпад (сите примероци на индустрискиотпади), особено електронскиот отпад, се можни и соодветни „суровиматеријали” за иднината. Во овој труд ќе бидат прикажани новите трендовии перспективи за повторна употреба на отпадните материјали како можниресурси за добивање и производство на корисни метали и материјали.

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Environmental engineering
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Boris Krstev
Date Deposited: 11 Aug 2014 11:04
Last Modified: 11 Aug 2014 11:04
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/10561

Actions (login required)

View Item View Item