Items where Author is "Niami, Emil"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | No Grouping
Jump to: Article
Number of items: 3.

Article

Niami, Emil and Golakov, Kostadin (2019) Супстантивираните придавки и прилошки определби во рускиот и во македонскиот јазик. ФИЛКО - Зборник на трудови од Четвртата меѓународна научна конференција ФИЛКО - филологија, култура и образование, 23-25 маj 2019, Воронеж, Русија. ISSN 978-608-244-698-1

Niami, Emil and Golakov, Kostadin (2018) Јазичната политика и состојбите со рускиот јазик на истокот од Украина. Зборник на трудови од VII македонско-руска научна конференција (одржана во рамките на Меѓународниот славистички собир на 15-16 јуни 2017 г. во Скопје). ISSN ISBN 978-608-234-057-9

Golakov, Kostadin and Niami, Emil (2018) Стилот на преводот на драмата на а. П. Чехов „Вишновата градина“ од Марија Најчевска-Сидоровска. Зборник на трудови, Трета меѓународна научна конференција „ФИЛКО“ - филологија, култура и образование, 26-27 април 2018, Штип, Р. Македонија. ISSN 978-608-244-593-9

This list was generated on Fri Feb 28 03:17:35 2020 CET.