Доц. м-р Горанчо Ангелов со ансамблот ЕТНИКУМ. Концерт на традиционална музика на манифестацијата Штипска пастрамајлијада 2013 год. во организација на Општина Штип

Angelov, Goranco (2013) Доц. м-р Горанчо Ангелов со ансамблот ЕТНИКУМ. Концерт на традиционална музика на манифестацијата Штипска пастрамајлијада 2013 год. во организација на Општина Штип. [Video] (Unpublished)

[img]
Preview
Image
20140318_170016 - Copy.jpg

Download (2677Kb) | Preview
[img]
Preview
Image
20140318_170007 - Copy.jpg

Download (3159Kb) | Preview
[img] Video
M2U00420.MPG

Download (397Mb)
[img] Video
M2U00422.MPG

Download (283Mb)

Abstract

Пред многубројната публика беа застапени македонски песни и инструмнтални изведби од богатата фолклорна народна ризница. Концертот во траење од околу триесетина минути беше прифатен со големо внимание од присутната публика. Aнсамблот ЕТНИКУМ и овозможи на публиката да ги слушне звуците на гајдата, кавалот, тамбурата, тапанот и изворното пеење во една автентична форма.

Item Type: Video
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Goranco Angelov
Date Deposited: 20 Mar 2014 09:54
Last Modified: 20 Mar 2014 09:54
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9535

Actions (login required)

View Item View Item