Оркестрациска и темброва идеја и нивната звучна материјализација во делото „Болеро“ од Морис Равел

Gavrilovski, Goce (2012) Оркестрациска и темброва идеја и нивната звучна материјализација во делото „Болеро“ од Морис Равел. Зборник на трудови, Факултет за музичка уметност, 3 (3). pp. 25-34. ISSN 1857-8659

[img]
Preview
Text
goce.pdf

Download (408Kb) | Preview
Official URL: http://js.ugd.edu.mk/index.php/YFMA/article/view/5...

Abstract

Овој труд главно се базира врз особеностите на музичките изразни средства во делото „Болеро“ од композиторот Морис Равел, претежно од аспект на музичкиот инструментариум, темброт и оркестрацијата, но и сите нивни меѓусебни взаемни односи кои се формираат, произлегуваат и резултираат во текот на музичкото дело

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Goce Gavrilovski
Date Deposited: 19 Mar 2014 09:31
Last Modified: 20 Mar 2014 13:44
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/9512

Actions (login required)

View Item View Item