Извештај од археолошките ископувања на локалитет Калимерово

Nacev, Trajce and Stojanovski, Darko (2012) Извештај од археолошките ископувања на локалитет Калимерово. [Project] (In Press)

[img] Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_trajce.nacev_Desktop_%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%98%20Kalimerovo.doc

Download (533Kb)

Abstract

Во месец Декември 2012 година, во текот на четири работни дена, беа изведени теренски археолошки истражувања на локалитетот Калимерово. Истражувањата се дел од поширокиот проект "Пајонски утврдувања, населби и некрополи по долината на река Брегалница", чиј носител е Универзитет "Гоце Делчев" од Штип, под раководство на Доц. д-р Трајче Нацев.

Item Type: Project
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Darko Stojanovski
Date Deposited: 25 Dec 2013 14:42
Last Modified: 25 Dec 2013 14:42
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/8506

Actions (login required)

View Item View Item