Основен проект за превентивнa заштита на објект Театар Археолошки локалитет Стоби - Градско

Nacev, Trajce (2012) Основен проект за превентивнa заштита на објект Театар Археолошки локалитет Стоби - Градско. [Project]

This is the latest version of this item.

[img] Text
Театар-Стоби.doc

Download (56Kb)

Abstract

Археолошките истражувања на сите позиции се изведени во 2009, 2010 и 2012 година во рамки на капиталниот проект за систематски археолошки истражувања на Стоби. Во рамките на овој проект, на одредени позиции наведени во Проектната програма се пред¬ви¬дуваат превентивни конзерваторски зафати, со цел заштита од понатамошното разрушување на објектот пред конечните конзерваторско-реставраторски работи. Предвидено е и довршување на археолошките истражувања во централниот радијален коридор и западната просторија откако просторот ќе биде обезбеден, а оштетувањата санирани.

Item Type: Project
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 29 Oct 2013 08:56
Last Modified: 29 Oct 2013 08:56
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7636

Available Versions of this Item

  • Основен проект за превентивнa заштита на објект Театар Археолошки локалитет Стоби - Градско. (deposited 29 Oct 2013 08:56) [Currently Displayed]

Actions (login required)

View Item View Item