Менаџмент на мал и среден бизнис - скрипта

Mitreva, Elizabeta and Filiposki, Oliver (2013) Менаџмент на мал и среден бизнис - скрипта. ISBN 978-608-4708-14-8.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=174

Abstract

Потребата за изработка на е - скрипта по Менаџмент на мал и среден бизнис беше голема, пред сè за студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип со цел истите да се стекнат со основни знаења од областа на менаџментот со мал и среден бизнис. При подготовката на текстот од комплементарна смисла е задоволена програмската ориентација на предметните основи на менаџментот и организацијата на малите и средни претпријатија. Целта и намената на ракописот е да ги подготви студентите да се здобијат со теоретски и практични знаења потребни за успешно совладување на студиската програма и нивната идна работа. Апстрахирајќи се од чисто теоретски - историски пристап, авторите имаа за цел да дадат осврт и свои согледувања за менаџментот на мал и среден бизнис, со едноставна мотивација, студентите и читателите да ги осознаат овие феномени кои се во центарот на интересирањето, како од теоретски така и од практичен аспект. Ја изразуваме нашата благодарност до рецензентите за нивните коментари и корисни предлози за подобрување на ракописот.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Elizabeta Mitreva
Date Deposited: 11 Jun 2013 07:38
Last Modified: 15 Apr 2015 10:13
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6519

Actions (login required)

View Item View Item