Основни социо-економски параметри за унапредување на туризмот во општина Дојран

Dimitrov, Nikola and Josheski, Dushko (2012) Основни социо-економски параметри за унапредување на туризмот во општина Дојран. In: Зборник со трудови, 2012, Дојран.

[img] Text
Димитров В. Никола & Јошески Душко, Основни социо-економски параметри... Дојран 2012.docx

Download (65Kb)

Abstract

Општина Дојран повеќе децении го има туристичкиот предзнак. За унапредување на туризмот важни предуслови се и социо-економските параметри. Сепак, во последните години дел од наведените параметри во континуитет бележат неповолни процеси кои имаат негативно влијание врз развојот на туризмот. Во рамките на дозволениот простор ќе прокоментираме за дел од социо-економските параметри за кои цениме дека заслужуваат внимание во насока за унапредување на туризмот во Општина Дојран. Клучни зборови: Општина Дојран, социо-економски параметри, туризам Abstract Municipality Dojran decades has tourist prefix. For the promotion of tourism important pre-conditions are socio-economic parameters as well. Yet, in the last years part of the listed parameters in continuity show an unfavourable processes which negatively influence on the tourism development. In the allowed space we willmake comments for the part of the socio-economic parameters for which we appreciate that they deserve the attention in a direction of tourism promotion in th emunicipality Dojran.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 12 Feb 2013 13:01
Last Modified: 12 Feb 2013 13:02
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5357

Actions (login required)

View Item View Item