Интерен практикум по Растителна екологија и фитоценологија

Mihajlov, Ljupco and Trajkova, Fidanka (2008) Интерен практикум по Растителна екологија и фитоценологија. . (Unpublished)

[img]
Preview
Text
praktikum rastitelna ekologija i fitocenologija.pdf

Download (1989Kb) | Preview

Abstract

Практикумот по предметот Растителна екологија и фитоценологија е наменет за студентите од Земјоделски факултет и ги содржи вежбите: 1. Микроклиматски мерења 2. Климатските елемнети и конструкција на климадијаграм по Walter 3. Класификација на климата по Грачанин 4. Адаптивни особини на растенијата кон режимот на светлина 5. Анатомско-морфолошки карактеристики на хигрофитите 6. Анатомско-морфолошки карактеристики на мезофитите 7. Анатомско-морфолошки карактеристики на ксерофитите 8. Презентација на научен научен труд од заштита на животната средена и упатства за изготвување на семинарска работа 9. Аналитички означувања (процени) на изобилството на видовите и формаулари за опишување на шумски и тревни фитоценози 10. Биолошка разновидност и значењето на ген банките за неговото чување и заштита 11. Одржливо земјоделство/развој и агро-еколошки индикатори 12. Теренска вежба

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Agricultural Sciences > Agriculture, forestry, and fisheries
Natural sciences > Biological sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Fidanka Trajkova
Date Deposited: 01 Feb 2013 15:02
Last Modified: 01 Feb 2013 15:02
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5298

Actions (login required)

View Item View Item