Растителна екологија и фитоценологија Интерна скрипта од предавања

Mihajlov, Ljupco and Trajkova, Fidanka (2008) Растителна екологија и фитоценологија Интерна скрипта од предавања. . (Unpublished)

[img]
Preview
Text
rastitelna ekologija i fitocenologija predavanja.pdf

Download (6Mb) | Preview

Abstract

Интерната скрипта по предметот Растителна екологија и фитоценологија е наменета за студентите од прв циклус студии на Земјоделски факултет, но е корисен материјал за студентите од другите науки како биологија и фармација. Опфаќа четири поглавија од областа на растителната екологија и едно поглавие од областа на фитоценологијата: 1. Вовед во растителната екологија и фитоценологија 2. Основни поими во растителната екологија и фитоценологија 3. Еколошки фактори 4. Агроекосистеми 5. Фитоценологија

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Agricultural Sciences > Agriculture, forestry, and fisheries
Natural sciences > Biological sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Fidanka Trajkova
Date Deposited: 31 Jan 2013 15:37
Last Modified: 31 Jan 2013 15:37
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5297

Actions (login required)

View Item View Item