Полјоделство

Mihajlov, Ljupco and Trajkova, Fidanka (2011) Полјоделство. Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип. ISBN 978-608-4504-60-3

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/detal.php?id=16&isbn=978-6...

Abstract

Учебникот е концепиран според постоечкиот наставен план и програма за предметот Полјоделство, во рамките на Катедрата за растително производство на Земјоделскиот Факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип и иситиот може да им послужи и на студентите од други земјоделски факултети. Учебникот Полјоделство може да им биде од корист и на сите останати производни, стручни и научни чинители од земјоделската област,кои одгледуваат земјоделски растенија во нивски услови. Во учебникот се опфатени теми од општото полјоделство презентирани во девет поглавја и тоа: 1. Агротехнички основи на растителното производство 2. Дополнителна обработка на почвата 3. Системи на обработка на почвата 4. Конзервациска обработка на почвата 5. Ѓубрење на почвата 6. Сеидба и садење 7. Нега на културните растенија во периодот на вегетација 8. Плодоред 9. Плевели и заштита од плевели

Item Type: Book
Subjects: Agricultural Sciences > Agriculture, forestry, and fisheries
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Fidanka Trajkova
Date Deposited: 01 Feb 2013 15:03
Last Modified: 01 Feb 2013 15:03
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5296

Actions (login required)

View Item View Item