Годишен концерт на студентите по традиционални инструменти од катедрата за Етнокореологија, класа Доц. м-р Горанчо Ангелов

Angelov, Goranco (2012) Годишен концерт на студентите по традиционални инструменти од катедрата за Етнокореологија, класа Доц. м-р Горанчо Ангелов. [Video]

[img] Video
Годишен концерт, Етнокореологија - 07.06.2012.wmv

Download (66Mb)

Abstract

Концертот се одржа во дворот на Факултетот за музичка уметност. Публиката имаше можност да ужива во звуците на традиционалните музички инструменти (гајда, кавал, тамбура, тапан)и во извонредната вокална изведба на студентките и студентите од сите години на катедрата за Етнокореологија.

Item Type: Video
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Goranco Angelov
Date Deposited: 31 Jan 2013 14:57
Last Modified: 31 Jan 2013 14:57
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5272

Actions (login required)

View Item View Item