Теренско истражување во Кичево

Angelov, Goranco (2012) Теренско истражување во Кичево. [Video] (Unpublished)

[img] Video
Теренко истражување Кичево (албанци, инструменталисти на зурла).wmv

Download (52Mb)

Abstract

Теренското истражување ќе ни послужи да осознаеме колку инструментот зурла е прифатен кај албанското население, кога се употребува и уште повеќе, колкав е бројот на инструменталисти албанци кои што свират на овој традиционален инструмент кој е прифатен од сите етнички заедници во Република Македонија а инструменталистите се претежно роми. Истражувањето ни донесе сознанија кои за нас се од фундаметално значење за бројот на зурлаџии со албанска националност во Кичево и околината.

Item Type: Video
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Goranco Angelov
Date Deposited: 28 Jan 2013 14:06
Last Modified: 28 Jan 2013 14:06
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5246

Actions (login required)

View Item View Item