Извештај: Од извршени конзерваторско реставраторски работи на објект Куќа со триклиниум на археолошкиот локалитет Стоби во 2011 година

Nacev, Trajce (2012) Извештај: Од извршени конзерваторско реставраторски работи на објект Куќа со триклиниум на археолошкиот локалитет Стоби во 2011 година. [Project] (Submitted)

[img] Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_trajce.nacev_Desktop_REPOZITORIUM_10_Izvestaj Kuka so trilkinium.doc

Download (56Kb)

Abstract

Конзерваторско реставраторските работи се изведени врз основа и во согласност со: - Основен проект за конзерваторско реставраторски работи на објект Куќа со триклиниум на археолошки локалитет Стоби бр. од . Изработен он НУ за управување со археолшкиот локалитет Стоби –Градско. - Извештај за извршена стручна контрола на основниот проект бр. од , изготвен од Националниот Конзерваторски Центар – Скопје. - Конзерваторско одобрение бр. од. ,издадено од Управата за заштита на културното наследство на Р.Македонија. - Извештај за извршен конзерваторски надзор на изведување на непосредна заштита од Националниот Конзерваторски Центар – Скопје.бр . од. - Решение за отпочнување со конзерваторско реставраторските работи бр. од , издадено НУ за управување со археолшкиот локалитет Стоби –Градско. - При вршењето на работите , Управата за заштита на културното наследство има извршено инспекциски надзор, за што има изготвено Записник бр. од

Item Type: Project
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 26 Dec 2012 09:40
Last Modified: 26 Dec 2012 09:40
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4440

Actions (login required)

View Item View Item