Политичките и економските промени во Штип и Штипско низ архивската документација 1944-1946 година

Filov, Kire (2011) Политичките и економските промени во Штип и Штипско низ архивската документација 1944-1946 година. Национална Установа - Универзитетска библиотека ,,Гоце Делчев" Штип. ISBN 978-9989-147-72-2

[img]
Preview
Text
69346013-Politickite-i-ekonomskite-promeni-vo-Stip-i-Stipsko-niz-arhivskata-dokumentacija-1944-1946-godina-Kire-Filov.pdf

Download (958Kb) | Preview

Abstract

Непосреден предмет на истражување во овој труд претставуваат архивските документи, мемоарски материјали, интервјуа и други историски извори кои се од значење за најновата историја на Македонскиот народ и Македонија, кога Македонија се ослободува, конституира и изградува како национална и федерална во југословенската федерација. За таа цел се истражени повеќе архивски фондови од Државниот архив на Македонија. Во трудот се поместени сите позначајни збиднувања во периодот од 1944 до 1946 година, дословно пренесени од архивските документи.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Kire Filov
Date Deposited: 11 Dec 2012 14:47
Last Modified: 11 Dec 2012 14:47
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3387

Actions (login required)

View Item View Item