Geology - Ekonomic evaluation and transition in the Republic of Macedonia

Spasovski, Orce (2012) Geology - Ekonomic evaluation and transition in the Republic of Macedonia. Зборник на трудови - Подекс - Повекс '12. pp. 1-6.

[img]
Preview
Text
Korica za Zbornik 2012 - KONECNA (1).pdf

Download (8Mb) | Preview
[img]
Preview
Text
Trud 4. Orce Spasovski.pdf

Download (282Kb) | Preview

Abstract

Во трудот ќе бидат прикажани специфичностите кои мора да се земаат во предвид при одобрувањето на концесиите и експлоатацијата на минералните суровини, но и кај заедничките вложувања на странските партнери, процена на вложувањата, утврдувањето на долгорочната стратегија и политика на геолошките истражувања, односно оценка на вкупната минерално суровинска база на одредени компании, региони или земјата во целина. Во рамките на трудот исто така ќе бидат прикажани рамките за забрзување на транзицијата во домашните услови со континуирана низа на конкретни чекори, односно мерки и активности.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Геолошко - економска оцена, транзиција, минерални суровини, пазарно стопанство, резерви, класификација, категоризација.
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Orce Spasovski
Date Deposited: 04 Dec 2012 08:13
Last Modified: 10 Jun 2013 09:24
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2993

Actions (login required)

View Item View Item