„Биди и ти дел од високата мода“

Efremov, Jordan (2018) „Биди и ти дел од високата мода“. [Show/Exhibition]

[img]
Preview
Image
36176871_654908041532860_7436274112500072448_n.jpg

Download (74Kb) | Preview
Official URL: https://life.ugd.edu.mk/index.php/umetnost-life/it...

Abstract

Креации на студентите од Технолошко-техничкиот факутлет која се одржа во НУЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп. На настанот, под менторство на доц. м-р Јордан Ефремов, се претставија студенти од втора и од трета година на ТТФ по предметите Современа уметност и дизајн и Психологија на облекување. Основен мотив на изложбата по предметот Современа уметност и дизајн беше апликација и примена на дела од современата ликовна уметност во дизајнирани модни производи. Додека идејата по предметот Психологија на облекување беше креирање на модели за различни пригоди и настани. На изложбата беа изложени околу 40 цртежи во комбинирана техника, потоа беа изработени креации на модели со помали димензии, а изложбата траеше три дена.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Art Academy
Depositing User: Jordan Efremov
Date Deposited: 06 Feb 2019 08:09
Last Modified: 06 Feb 2019 08:09
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21504

Actions (login required)

View Item View Item