Стратегија за развој на кластерите во Република Македонија 2018 - 2025

Dzidrov, Misko and Polenakovik, Radmil and Grupa, avtori (2018) Стратегија за развој на кластерите во Република Македонија 2018 - 2025. Министерството за економија на Република Македонија, Skopje.

[img]
Preview
Text
СТРАТЕГИЈА ЗА РАЗВОЈ НА КЛАСТЕРИТЕ ВО РМ 2018-25.pdf

Download (755Kb) | Preview

Abstract

Секој стратегиски документ претставува еден вид патека кон остварување на посакуваните цели. Имплементацијата на стратегијата побарува најефикасно и ефективно искористување на ресурсите во процесот на реализација на активностите од стратегијата. Во таа насока е изработен и овој стратегиски документ. Целта на оваа стратегија е да го поддржи развојот на кластерите во Република Македонија во наредните 7 години, при што на кластерите се гледа како на механизам за зголемена иновативност и профитабилност на малите и средни претпријатија (членки на кластерите), односно, генерално, се очекува стратегијата да помогне во остварувањето на заложбите за забрзан општествено-економски развој на Република Македонија.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Engineering and Technology > Mechanical engineering
Divisions: Faculty of Mechanical Engineering
Depositing User: Misko Dzidrov
Date Deposited: 01 Feb 2019 08:13
Last Modified: 01 Feb 2019 08:13
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21224

Actions (login required)

View Item View Item