„Констелации во уметничкиот универзум“-самостојна изложба

Miloseski, Slobodan (2018) „Констелации во уметничкиот универзум“-самостојна изложба. [Show/Exhibition]

[img]
Preview
Text
Plakat.pdf

Download (2489Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Katalog.pdf

Download (13Mb) | Preview
[img]
Preview
Text
otvoranje 1.pdf

Download (70Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
otvaranje.pdf

Download (81Kb) | Preview

Abstract

„Констелации во уметничкиот универзум“ е моја самостојна изложба на која во изложбениот салон на НУ Центар за култура „Ацо Шопов“-Штип, претставив десет скулптурални дела изработени во комбинирана техника. Кинетичноста, динамизмот кај скулптуралните објекти од оваа поставка има не само формална, ами и идејно-суштинска смисла. Тој динамизам, својствен како примарна тенденција е средство преку кое се градат овие аксиолошки вертикали. Без постамент, овие форми никнуваат од земјата, устремувајќи се кон небото, со што тие вредносни тенденции некако стануваат онтолошки и метафизички фундирани.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Art Academy
Depositing User: Slobodan Miloseski
Date Deposited: 01 Feb 2019 08:12
Last Modified: 01 Feb 2019 08:12
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21219

Actions (login required)

View Item View Item