Поврзување 2018 -изложба на сликарство, графика, скулптура, плакат и проекција на филм

Miloseski, Slobodan (2018) Поврзување 2018 -изложба на сликарство, графика, скулптура, плакат и проекција на филм. [Show/Exhibition]

[img]
Preview
Text
PLAKAT.pdf

Download (86Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
postavka 1.pdf

Download (96Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
postavka 2.pdf

Download (120Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
postavka 4.pdf

Download (95Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Fragmentirana percepcija.pdf

Download (2106Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
Portal.pdf

Download (1513Kb) | Preview

Abstract

Културно-информативниот Центар на Република Македонија во Софија во месец мај 2018 година во Пловдив го претстави пректот “Поврзување”. Овој проект беше составен од изложба на сликарство, графика, скулптура, плакат и проекција на филм на режисерот Николче Поповски. Во склоп на ликовната изложба во репрезентативниот простор на “Малата ранохристијанска базилика” се претставија осум ликовни уметници од Македонија. Во рамките на оваа изложба учествував со две мои скулпторски дела: „Фрагментирана перцепција“ со димензии 22x13,5x4cm и „Портал“ со димензии 24x13x7cm. .

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Art Academy
Depositing User: Slobodan Miloseski
Date Deposited: 23 Jan 2019 08:49
Last Modified: 23 Jan 2019 08:49
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/21198

Actions (login required)

View Item View Item