Ревија и изложба на студентите на Технолошко - техничкиот факултет при УГД- Штип, на денови на обрaзование и кариера, Скопски саем, 2017

Risteski, Sanja (2017) Ревија и изложба на студентите на Технолошко - техничкиот факултет при УГД- Штип, на денови на обрaзование и кариера, Скопски саем, 2017. [Show/Exhibition]

[img]
Preview
Text
vtora hala agenda.pdf

Download (711Kb) | Preview
[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
постер скопски саем.pdf

Download (99Kb) | Preview
Official URL: http://life.ugd.edu.mk/index.php/ugd-zivot-life/it...

Abstract

Саем на книга 2017 - Иновативен начин за афирмација на книгата и креативноста на студентитите при УГД. Модната ревија и изложбата беа инспирирани од убавата мисла и пишаниот збор. На овој настан учествуваа студенти од УГД во соработка со НУ-УБиблиотека Гоце Делчев - Штип. Оваа модна ревија проследена со инспиративен текст го направи овој настан несекојдневен за гледање и слушање. Студентите ја презентираа нивната визија за иднината напоменувајќи дека "Образованието е најмоќното оружје кое може да го смени овој свет, на подобро или полошо треба самите да одлучиме". Имагинацијата и креативноста студентите ја насочија кон тоа да покажат колку вреди пишаниот збор и колку истиот може да ги промени нашите гледишта на светот.

Item Type: Show/Exhibition
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Technology
Depositing User: Sanja Spasova
Date Deposited: 10 Apr 2017 10:07
Last Modified: 29 Mar 2018 11:20
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17699

Actions (login required)

View Item View Item