Учењето по пат на откривање незаменлива компонента во наставата по историја

Cackov, Oliver (2016) Учењето по пат на откривање незаменлива компонента во наставата по историја. In: Современото воспитание и образование - состојби, предизвици и перспективи- зборник на трудови. НУ-УБ „Гоце Делчев“ Штип, pp. 75-79. ISBN 978-608-242-037-0

[img]
Preview
Text
tekst.pdf

Download (496Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
sodrzina.pdf

Download (483Kb) | Preview
[img]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
korica.pdf

Download (2147Kb) | Preview

Abstract

Современата состојба на било која држава не може да се разбере без осврт за нејзиниот претходен развој - за минатото. Човек кој ништо не знае за она што се наоѓа околу него нема да знае ништо и за она што го очекува. Тоа е подрачјето со кое се занимава историјата како наука. Во поново време многу е актиелен и често се применува модулот учење по пат на историја. Смислата на овој начин на учење во принцип е заснован врз познатите педагошко-психолошки и логички барања и претпоставки кои доаѓат во израз и во педагошкото учење.

Item Type: Book Section
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Oliver Cackov
Date Deposited: 15 Feb 2017 11:58
Last Modified: 15 Feb 2017 11:58
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17401

Actions (login required)

View Item View Item