Пајонски утврдувања, населби и некрополи по долината на р. Брегалница - археолошки рекогносцирања Пијанец 2016

Nacev, Trajce (2016) Пајонски утврдувања, населби и некрополи по долината на р. Брегалница - археолошки рекогносцирања Пијанец 2016. [Project]

[img]
Preview
Text
IZVESTAJ 2016 -PIJANEC.pdf

Download (1191Kb) | Preview

Abstract

Во периодот од 20.10.2016 до 30.11.2016 година беше реализирана првата фаза од проектот „Пајонија во долината на р. Брегалница", во регионот на Пијанец, чиј носител е Универзитетот „Гоце Делчев" – Штип, под раководство на Проф..-др. Трајче Нацев. Пијанечкиот регион беше избран како втора локација од проектот. Во оваа фаза учествуваа археолози од Македонија, како и студенти од археологија на Факултетот за бразовни науки при УГД. Во текот на овој период беа извршени рекогносцирања во атарот на Делчево, Ѕвегор, Вирче, Габрово, Град и Киселица..

Item Type: Project
Subjects: Humanities > History and archaeology
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Nacev
Date Deposited: 27 Jan 2017 11:40
Last Modified: 27 Jan 2017 11:40
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/17045

Actions (login required)

View Item View Item